Aiheettomat huomautuslaskut to 14.5.

Viime viikon torstaina 14.5.2020 Otsolan toimistossa tapahtuneen teknisen häiriön vuoksi asiakashallintajärjestelmämme lähetti lähetyspalvelu Posti Messaging’in välitettäväksi vanhoja huomautuslaskuja, joista suurin osa on kuitattu jo kauan sitten ja joita ei ollut tarkoitus enää lähettää. Mukana oli mahdollisesti myös muunlaisia virheellisiä laskuja.

Asiasta ilmoitettiin heti samana iltapäivänä Posti Messaging Oy:lle, joka ei kuitenkaan suostunut peruuttamaan lähetyksiä.

Olemme pyrkineet tiedottamaan tapahtuneesta vahingosta henkilökohtaisesti kaikille aiheettomia huomautuslaskuja saaneille asiakkaillemme tiedossamme oleviin sähköpostiosoitteisiin tai niiden puuttuessa matkapuhelinnumeroihin. On kuitenkin mahdollista, että suoritettu sähköposti- ja tekstiviestijakelu ei ole tavoittanut kattavasti kaikkia aiheettomia huomautuksia saaneita, sillä joidenkin asiakkaiden yhteystiedot ovat muuttuneet vuosien aikana.

Mikäli olette saanut meiltä 14.5.2020 päivätyn aiheettoman huomautuslaskun, voitte jättää sen huomiotta. Jos olette jo ehtinyt maksaa sellaisen laskun, toivomme, että ilmoitatte tilinumeronne osoitteeseen toimisto@otsola.net, jotta voimme palauttaa maksun.

Olemme todella pahoillamme tapahtuneesta virheestä ja sen aiheuttamasta vaivasta.

Otsolan toimisto