Otsolan kulttuurikesäretki Turkuun la 9.6.2018

Lähtö Otsolasta, Juhana Herttuankatu 16, la 9.6. klo 7.30 paluu n. klo 19.00. Matkanjohtajana Otsolasta on tutkija Jouko Räty, Turussa oppaanamme on myös toinen jouko: kirjailija Jouko Räty.
 
HINTA 75 € sisältää linja-autokuljetuksen, opastukset, pääsymaksut sekä lounaan ja aamukahvin.
 
ILMOITTAUTUMISET ja mahdolliset ruokavaliot pe 11.5. mennessä Otsolan toimistoon p. 02 630 1500. Ilmoittautuneille lähetetään lasku. Pidätämme oikeudet muutoksiin.
 
OHJELMA Päivän aikana tutustutaan mm. Turun vanhimpaan alueeseen Koroisten niemeen, Turun tuomiokirkkoon ja Vanhan Suurtorin laidalla oleviin rakennuksiin: Åbo Akademi, Raatihuone ja Brinkkalan taloon, jonka parvekkeelta on julistettu joulurauha maahan vuodesta 1886 lähtien.
 
Kiertoajelulla tutustutaan Aurajoen varren vanhaan ja uuteen Turkuun, Yliopiston-, Samppalinnan- ja Vartiovuorenmäkiin. Matkalla pysähdymme tutustumaan Luostarinmäen käsityöläismuseoon, joka on ainutlaatuinen Turun vuoden 1827 tulipalossa säilynyt rakennusalue 1700-luvulta. Kiertoajelu vie Turun linnan ja Merimuseon miljöön kautta Kauppatorille, jonne jätämme auton ja lähdemme jalan Turun kuuluisaan Kauppahalliin, jossa halukkaat voivat tehdä ostoksia kotiin viemisiksi. Viimeinen museokohteemme on historiallinen Apteekkimuseo Qwensell Aurajoen rannalla. Siellä on mahdollisuus nauttia myös lähtiäiskahvit ainutlaatuisessa miljöössä Cafe Qwenselissä (ei kuulu retken hintaan).