Opiskelijan ABC

Tässä koottuna tärkeää tietoa Otsolan kansalaisopistossa opiskelemisesta. Ota meihin yhteyttä, jos et löydä vastausta kysymykseesi. Tervetuloa mukaan toimintaan!

Kansalaisopiston toimisto palvelee ma-pe klo 9.00-15.00 (lounastauko puolen päivän aikaan).

Kansalaisopiston toiminta-alue
Otsolan kansalaisopisto toimii Porin kaupungin sekä Eurajoen ja Nakkilan kuntien alueella.

Syyslukukausi 2019
Syyslukukauden opetustoiminta alkaa pe 6.9.2019 ja päättyy la 7.12.2019. Syysloma on ma 21.10. – su 27.10. ellei ryhmäkohtaisesti toisin sovita. Pyhäinpäivänä 2.11.2019 ei ole opetusta. Joitakin lyhytkursseja järjestetään myös varsinaisen opetuskauden ulkopuolella.

Kansalaisopistossa opetustunti kestää 45 minuuttia.

Kuka voi opiskella
Kansalaisopistossa saavat opiskella kaikki halukkaat ilman ikään tai asuinpaikkaan perustuvia rajoituksia. Suurin osa opetuksesta on tarkoitettu aikuisille. Mikäli jokin ryhmä on tarkoitettu lapsille, on asiasta erillinen maininta ryhmän esittelytekstissä.

Todistukset
Säännöllinen opiskelija voi pyynnöstä saada todistuksen opinnoistaan. Todistus kuluvana tai edellisenä lukuvuonna tapahtuneista opinnoista maksaa 5 €, todistus sitä vanhemmista opinnoista 10 €.

Vakuutukset
Kansalaisopisto ei ole vakuuttanut opiskelijoita, joten on suotavaa, että tapaturma-alttiiden ryhmien opiskelijat huolehtivat vakuutusturvastaan itse.

Tiedottaminen
Kansalaisopiston opetusohjelmaesite ilmestyy kahdesti vuodessa, elokuussa ja joulukuussa. Esite jaetaan joka kotiin opiston toiminta-alueella, ja sen voi hakea maksutta mm. Otsolan toimitalosta, kirjastoista ja kirjakaupoista.
Kansalaisopisto pidättää oikeuden opetusohjelman muutoksiin. Toimintakauden aikana mahdollisesti tapahtuvista muutoksista tiedotetaan ilmoittautuneille opiskelijoille. Muutoksista saa tietoa myös seuraamalla esim. Otsolan kansalaisopiston Internet-sivuja www.otsola.net, Facebook-profiilia www.facebook.com/otsolankansalaisopisto, Instagram-tiliä www.instagram.com/otsolankansalaisopisto tai ottamalla yhteyttä opiston toimistoon.

OPINTOMAKSUT
Ilmoittautumalla opintoryhmään opiskelija sitoutuu maksamaan ao. ryhmälle merkityn opintomaksun.

Opintomaksu suoritetaan ensisijaisesti verkkopankissa ilmoittautumisen yhteydessä. Opintomaksua ei makseta verkossa, jos opiskelijalla on kausikortti tai hän suunnittelee sen hankintaa, tai jos opintomaksun maksaa työnantaja tai muu taho. Niille opiskelijoille, jotka eivät suorita maksua verkkopankissa lähetetään lasku kotiin opetuksen alkamisen jälkeen.

Kurssin peruuntuessa tai opiskelijan peruuttaessa ilmoittautumisensa määrättyjen aikojen puitteissa opintomaksu palautetaan verkkopankissa maksaneille. Ilmoitathan tilinumerosi opiston toimistoon maksun palautusta varten.

Opintomaksusta ei saa vapautusta mahdollisen sairastumisen perusteella.

Mahdollisen huomautuslaskun summaan lisätään huomautuskulut 5 €. Maksamatta jätetyt laskut toimitetaan perintään.

Mahdollisuus maksuttomaan kokeilukertaan
Koko opetuskauden (joka viikko syyskuun alusta marras-joulukuun vaihteeseen) kokoontuvissa opintoryhmissä opintopaikan saaneella opiskelijalla on mahdollisuus käydä ensimmäisellä kokoontumiskerralla maksutta tutustumassa opintoryhmään. Opintoryhmään tulee ilmoittautua ennen kokeilukertaa.

Jos opintoryhmä ei sovi Sinulle, tulee opiskelupaikka peruuttaa viimeistään viikon kuluessa ensimmäisestä kokoontumiskerrasta! Muussa tapauksessa opintomaksun joutuu maksamaan, vaikka olisi ollut läsnä vain yhden kerran.

Etukäteen suoritettu opintomaksu palautetaan, mikäli opiskelupaikka perutaan viikon kuluessa ensimmäisestä kokoontumiskerrasta. Ilmoitathan tilinumerosi opiston toimistoon maksun palautusta varten.

Huom! Maksuttomaan kokeilukertaan ei ole mahdollisuutta niissä opintoryhmissä, jotka eivät kokoonnu koko opetuskauden ajan joka viikko syyskuun alusta marras-joulukuun vaihteeseen.

Materiaalimaksut
Opiskelija maksaa käyttämänsä oppimateriaalit ja raaka-aineet. Joissain opintoryhmissä tehdään yhteishankintoja, jolloin materiaalimaksu on mainittu esitteessä tai siitä sovitaan yhteisesti opetuksen alussa. Opiskelija sitoutuu lunastamaan oppimateriaalit ja raaka-aineet itselleen.

Kausikortti
Toimistosta voi ostaa 90 € maksavan kausikortin, joka on voimassa varsinaisena opetuskautena 6.9.-7.12.2019. Kausikortti oikeuttaa opiskelemaan kaikissa varsinaisena opetuskautena toimivissa opintoryhmissä, lukuun ottamatta tietotekniikan ja ruokakulttuurin kursseja, musiikin henkilökohtaista opetusta, kulttuuriretkiä sekä opintoryhmiä, joiden esittelytekstissä se on erikseen mainittu. Kausikortilla ei voi suorittaa materiaalimaksuja.

Huom! Kausikortin haltijaa koskevat samat peruutussäännöt kuin muitakin ilmoittautuneita opiskelijoita. Jos opiskelupaikkaa ei peruuteta edellä selostettujen ohjeiden mukaan, asianomaiselta laskutetaan opinto- ja materiaalimaksut kausikortista huolimatta!

Kulttuuri- ja liikuntasetelit
Kansalaisopistossa voi käyttää kulttuuri- ja liikuntaseteleitä seuraavien opetusalojen opintomaksuihin: musiikki, näyttämöilmaisu, tanssi, kuvataiteet, kädentaidot, liikunta ja jooga.
Käyviä seteleitä ovat Smartum Oy:n liikuntaseteli tai kulttuuriseteli sekä Smartum Saldo (myös verkkomaksu), Edenred Oy:n virikeseteli sekä RJ-Kuntoiluseteli Oy:n Tyky-Kuntoseteli, Tyky-Kuntoseteli+, Tyky-Online ja ePassi.
Mikäli setelillä maksettu opintoryhmä tai lyhytkurssi peruuntuu kansalaisopistosta johtuvasta syystä, voidaan opintomaksu palauttaa opiskelijalle tai siirtää jonkin toisen opintoryhmän opintomaksuun.
Kulttuuri- tai liikuntasetelillä ei voi suorittaa materiaalimaksuja.

Päätoimiset opiskelijat ja työttömät
Päätoiminen opiskelija tai työtön työnhakija voi saada opintomaksuista 20 % alennuksen sekä kausikortin hintaan 70 €. Alennusten saamiseksi tulee esittää toimistolle joko voimassaoleva opiskelijakortti tai Kelan tai työttömyyskassan päätös työttömyysturvan myöntämisestä. Opiskelijakortti tai työttömyyskassan päätös tulee toimittaa kunkin opetuskauden alettua.