Opiskelijan ABC

Tässä koottuna tärkeää tietoa Otsolan kansalaisopistossa opiskelemisesta. Ota meihin yhteyttä, jos et löydä vastausta kysymykseesi. Tervetuloa mukaan toimintaan!

Kansalaisopiston toimisto palvelee ma-pe klo 9.00-15.00 (lounastauko klo 11.45-12.30).

Kansalaisopiston toiminta-alue
Otsolan kansalaisopisto toimii Porin kaupungin sekä Eurajoen ja Nakkilan kuntien alueella.

Kevätlukukausi 2019
Kevätlukukauden opetustoiminta alkaa pe 11.1.2019 ja päättyy to 18.4.2019. Talviloma on ma 18.2. – su 24.2. ja pääsiäisloma pe 19.4. – ma 22.4. ellei ryhmäkohtaisesti toisin sovita. Joitakin lyhytkursseja järjestetään myös varsinaisen opetuskauden ulkopuolella.

Kansalaisopistossa opetustunti kestää 45 minuuttia.

Kuka voi opiskella
Kansalaisopistossa saavat opiskella kaikki halukkaat ilman ikään tai asuinpaikkaan perustuvia rajoituksia. Suurin osa opetuksesta on tarkoitettu aikuisille. Mikäli jokin ryhmä on tarkoitettu lapsille, on asiasta erillinen maininta ryhmän esittelytekstissä.

Todistukset
Säännöllinen opiskelija voi pyynnöstä saada todistuksen opinnoistaan. Todistus kuluvana tai edellisenä lukuvuonna tapahtuneista opinnoista maksaa 5 €, todistus sitä vanhemmista opinnoista 10 €.

Vakuutukset
Kansalaisopisto ei ole opiskelijoita vakuuttanut, joten on suotavaa, että tapaturma-alttiiden ryhmien opiskelijat huolehtivat vakuutusturvastaan itse.

Tiedottaminen
Kansalaisopiston opetusohjelmaesite ilmestyy kahdesti vuodessa, elokuussa ja joulukuussa. Esite jaetaan joka kotiin opiston toiminta-alueella, ja sen voi hakea maksutta mm. Otsolan toimitalosta, kirjastoista ja kirjakaupoista.
Kansalaisopisto pidättää oikeuden opetusohjelman muutoksiin. Toimintakauden aikana mahdollisesti tapahtuvista muutoksista tiedotetaan ilmoittautuneille opiskelijoille. Muutoksista saa tietoa myös seuraamalla esim. Otsolan kansalaisopiston Internet-sivuja www.otsola.net, Facebook-profiilia www.facebook.com/otsolankansalaisopisto, Instagram-tiliä www.instagram.com/otsolankansalaisopisto tai ottamalla yhteyttä opiston toimistoon.

OPINTOMAKSUT
Ilmoittautumalla opintoryhmään opiskelija sitoutuu maksamaan ao. ryhmälle merkityn opintomaksun.

Opintomaksu suoritetaan ensisijaisesti verkkopankissa ilmoittautumisen yhteydessä. Opintomaksua ei makseta verkossa, jos opiskelijalla on kausikortti tai hän suunnittelee sen hankintaa taikka jos opintomaksun maksaa työnantaja tai muu taho. Tällöin lasku lähetetään postitse opetuksen alkamisen jälkeen. Niille opiskelijoille, jotka eivät suorita maksua verkkopankissa, lähetetään lasku kotiin opetuksen alkamisen jälkeen.

Kurssin peruuntuessa tai opiskelijan peruuttaessa ilmoittautumisensa määrättyjen aikojen puitteissa opintomaksu palautetaan verkkopankissa maksaneille.

Ilmoitathan tilinumerosi opiston toimistoon maksun palautusta varten. Opintomaksusta ei saa vapautusta mahdollisen sairastumisen perusteella.

Mahdollisen huomautuslaskun summaan lisätään huomautuskulut 5 €. Maksamatta jätetyt laskut toimitetaan perintään.

Mahdollisuus maksuttomaan kokeilukertaan
Koko opetuskauden (joka viikko tammikuun puolestavälistä huhtikuun puoleenväliin) kokoontuvissa opintoryhmissä opiskelijalla on mahdollisuus käydä ensimmäisellä kokoontumiskerralla maksutta tutustumassa opintoryhmään. Opintoryhmään tulee siis ilmoittautua ennen tutustumiskerran käyttämistä. Tutustumiskerran jälkeen opiskelupaikka tulee peruuttaa viimeistään viikon kuluessa ensimmäisestä kerrasta, jos ei halua jatkaa! – muussa tapauksessa opintomaksun joutuu maksamaan, vaikka olisi ollut läsnä vain yhden kerran.

Mikäli opiskelupaikka peruutetaan viikon kuluessa ensimmäisestä kokoontumisesta, mahdollisesti suoritettu opintomaksu palautetaan verkossa maksaneille. Ilmoitathan silloin tilinumerosi opiston toimistoon maksun palautusta varten.

Mikäli kurssi ei kokoonnu koko opetuskauden ajan (joka viikko tammikuun puolestavälistä huhtikuun puoleenväliin), mahdollisuutta maksuttomaan kokeilukertaan ei ole.

Materiaalimaksut
Opiskelija kustantaa käyttämänsä oppimateriaalit ja raaka-aineet. Joissain opintoryhmissä tehdään yhteishankintoja, jolloin materiaalimaksu on mainittu esitteessä tai siitä sovitaan yhteisesti opetuksen alussa. Materiaalimaksuja ei voi suorittaa kulttuuri- tai liikuntasetelillä.

Kausikortti
Toimistosta voi ostaa 90 € maksavan kausikortin, joka on voimassa varsinaisena opetuskautena 11.1.-18.4.2019. Kausikortti oikeuttaa opiskelemaan kaikissa varsinaisena opetuskautena toimivissa opintoryhmissä, lukuun ottamatta tietotekniikan ja ruokakulttuurin kursseja, musiikin henkilökohtaista opetusta (esim. pianonsoitto), kulttuuriretkiä sekä opintoryhmiä, joiden esittelytekstissä se on erikseen mainittu.

Huom! Kausikortin haltijaa koskevat samat peruutussäännöt kuin muitakin ilmoittautuneita opiskelijoita eli jos opiskelupaikkaa ei peruuteta edellä selostettujen ohjeiden mukaan, asianomaiselta laskutetaan opinto- ja materiaalimaksut kausikortista huolimatta!

Kulttuuri- ja liikuntasetelit
Kansalaisopistossa voi käyttää kulttuuri- ja liikuntaseteleitä seuraavien opetusalojen opintomaksuihin: musiikki, näyttämöilmaisu, tanssi, kuvataiteet, kädentaidot, liikunta ja jooga.
Käyviä seteleitä ovat Smartum Oy:n liikuntaseteli tai kulttuuriseteli sekä Smartum Saldo (myös verkkomaksu), Edenred Oy:n virikeseteli sekä RJ-Kuntoiluseteli Oy:n Tyky-Kuntoseteli, Tyky-Kuntoseteli+, Tyky-Online ja ePassi.
Työnantajien tarjoamia kulttuuri- ja liikuntaseteleitä ei vaihdeta rahaksi, eikä niistä anneta rahaa takaisin. Ylimenevän summan voi maksaa rahalla tai asiakas voi käyttää useampia seteleitä kerrallaan.
Kun opintomaksu suoritetaan kokonaan tai osittain kulttuuri- tai liikuntasetelillä, tulee seteli tuoda Otsolan toimistoon.
Mikäli setelillä maksettu opintoryhmä tai lyhytkurssi peruuntuu kansalaisopistosta johtuvasta syystä, voidaan opintomaksu palauttaa opiskelijalle taikka siirtää jonkin toisen opintoryhmän opintomaksuun.
Kulttuuri- tai liikuntasetelillä ei voi suorittaa materiaalimaksuja.

Päätoimiset opiskelijat ja työttömät
Päätoiminen opiskelija tai työtön työnhakija voi saada opintomaksuista 20 % alennuksen. Päätoimiselle opiskelijalle tai työttömälle työnhakijalle kausikortin hinta on 70 €. Alennusten saamiseksi tulee esittää toimistolle joko voimassaoleva opiskelijakortti tahi Kelan tai työttömyyskassan päätös työttömyysturvan myöntämisestä.