Opiskelijan ABC

Tässä koottuna tärkeää tietoa Otsolan kansalaisopistossa opiskelemisesta. Ota meihin yhteyttä, jos et löydä vastausta kysymykseesi. Tervetuloa mukaan toimintaan!

Kansalaisopiston toimisto palvelee ma-pe klo 9.00-15.00 (lounastauko puolen päivän aikaan).

Kansalaisopiston toiminta-alue
Otsolan kansalaisopisto toimii Porin kaupungin sekä Eurajoen ja Nakkilan kuntien alueella.

Keävtlukukausi 2021
Syyslukukauden opetustoiminta alkaa to 14.1.2021 ja päättyy ma 26.4.2021. Talviloma on ma 22.2. – su 28.2. ja pääsiäisloma to 1.4. – ma 5.4., ellei ryhmäkohtaisesti toisin sovita. Joitakin lyhytkursseja järjestetään myös varsinaisen opetuskauden ulkopuolella.
Kansalaisopistossa yksi opetustunti kestää 45 minuuttia.

Kuka voi opiskella
Kansalaisopistossa saavat opiskella kaikki halukkaat ilman ikään tai asuinpaikkaan perustuvia rajoituksia. Suurin osa opetuksesta on tarkoitettu aikuisille. Mikäli jokin ryhmä on tarkoitettu lapsille, on asiasta erillinen maininta ryhmän esittelytekstissä.

Todistukset
Opiskelija voi pyynnöstä saada todistuksen opinnoistaan. Todistus kuluvana tai edellisenä lukuvuonna tapahtuneista opinnoista maksaa 5 €, todistus sitä vanhemmista opinnoista 10 €.

Vakuutukset
Kansalaisopisto ei ole vakuuttanut opiskelijoita, joten on suotavaa, että tapaturma-alttiiden ryhmien opiskelijat huolehtivat vakuutusturvastaan itse.

Tiedottaminen
Kansalaisopiston opetusohjelmaesite ilmestyy kahdesti vuodessa, elokuussa ja joulukuussa. Esite jaetaan joka kotiin opiston toiminta-alueella, ja sen voi hakea maksutta mm. Otsolan toimitalosta, kirjastoista ja kirjakaupoista.
Kansalaisopisto pidättää oikeuden opetusohjelman muutoksiin. Toimintakauden aikana mahdollisesti tapahtuvista muutoksista tiedotetaan ilmoittautuneille opiskelijoille. Muutoksista saa tietoa myös seuraamalla Otsolan kansalaisopiston Internet-sivuja, Facebook-profiilia ja Instagram-tiliä tai ottamalla yhteyttä opiston toimistoon. 

OPINTOMAKSUT
Ilmoittautumalla opintoryhmään opiskelija sitoutuu maksamaan ao. ryhmälle merkityn opintomaksun seuraavasti:
Opintomaksu suoritetaan ensisijaisesti verkkopankissa ilmoittautumisen yhteydessä. Opintomaksua ei makseta verkossa, jos opiskelijalla on kausikortti tai hän suunnittelee sen hankintaa, tai jos opintomaksun maksaa työnantaja tai muu taho. Niille opiskelijoille, jotka eivät suorita maksua verkkopankissa, lähetetään lasku kotiin opetuksen alkamisen jälkeen.
Opintoryhmän peruuntuessa tai opiskelijan peruuttaessa ilmoittautumisensa määrättyjen aikojen puitteissa opintomaksu palautetaan verkkopankissa maksaneille. Ilmoitathan nimesi, tilinumerosi ja ko. kurssin nimen toimisto@otsola.net maksun palautusta varten.
Opintomaksusta ei saa vapautusta mahdollisen sairastumisen perusteella.
Mahdollisen huomautuslaskun summaan lisätään huomautuskulut 5 €. Maksamatta jätetyt laskut toimitetaan perintään.

Mahdollisuus maksuttomaan kokeilukertaan
Koko opetuskauden joka viikko tammikuun puolivälistä huhtikuun loppuun kokoontuvissa opintoryhmissä opintopaikan saaneella opiskelijalla on mahdollisuus käydä ensimmäisellä kokoontumiskerralla maksutta tutustumassa opintoryhmään seuraavin ehdoin:
Opintoryhmään tulee ilmoittautua ennen kokeilukertaa.
Jos opintoryhmä ei sovi Sinulle, tulee opiskelupaikka peruuttaa viimeistään viikon kuluessa opintoryhmän ensimmäisestä kokoontumiskerrasta! Muussa tapauksessa opintomaksu laskutetaan, vaikka olisit ollut läsnä vain yhden kerran.
Etukäteen suoritettu opintomaksu palautetaan, mikäli opiskelupaikka perutaan viikon kuluessa ensimmäisestä kokoontumiskerrasta. Ilmoitathan silloin nimesi, tilinumerosi ja ko. opintoryhmän nimen toimisto@otsola.net maksun palautusta varten.
Maksuttomaan kokeilukertaan ei ole mahdollisuutta niissä opintoryhmissä, jotka eivät kokoonnu koko opetuskauden ajan joka viikko tammikuun puolivälistä huhtikuun loppuun.

Materiaalimaksut
Opiskelija maksaa käyttämänsä oppimateriaalit ja raaka-aineet. Joissain opintoryhmissä tehdään yhteishankintoja, jolloin materiaalimaksu on mainittu esitteessä tai siitä sovitaan yhteisesti opetuksen alussa. Opiskelija sitoutuu lunastamaan oppimateriaalit ja raaka-aineet itselleen.

Kausikortti
Toimistosta voi ostaa 95 € maksavan kausikortin, joka on voimassa varsinaisena opetuskautena 14.1.-26.4.2021 seuraavin ehdoin:
Kausikortti oikeuttaa opiskelemaan kaikissa varsinaisena opetuskautena toimivissa opintoryhmissä, lukuun ottamatta tietotekniikan ja ruokakulttuurin kursseja, musiikin henkilökohtaista opetusta, kulttuuriretkiä sekä opintoryhmiä, joiden esittelytekstissä se on erikseen mainittu.
Kausikortilla ei voi suorittaa materiaalimaksuja.
Kausikortin haltijaa koskevat samat peruutussäännöt kuin muitakin ilmoittautuneita opiskelijoita. Jos opiskelupaikkaa ei peruuteta edellä selostettujen ohjeiden mukaan, asianomaiselta laskutetaan opinto- ja materiaalimaksut kausikortista huolimatta!

Kevätlukukauden kausikortit ovat myynnissä 8.3.2021 asti joko Internetissä (kurssinumero 10166006) tai asiakaspalvelussa. Maksu suoritetaan ensisijaisesti verkkopankissa kurssille 10166006 ilmoittautumisen jälkeen. Niille opiskelijoille, jotka eivät suorita maksua verkkopankissa lähetetään lasku kotiin. Kausikortin voi myös ostaa toimistosta ma-pe klo 9-15.

Kausikorttia ei voi peruuttaa. Kortin lunastaneiden tulee ilmoittautua opintoryhmiin ja esteen sattuessa peruuttaa osallistumisensa samoilla ehdoilla kuin muidenkin opiskelijoiden.

Päätoimiset opiskelijat ja työttömät
Päätoiminen opiskelija tai työtön työnhakija voi saada opintomaksuista 20 % alennuksen sekä kausikortin hintaan 75 €.
Alennusten saamiseksi tulee esittää toimistolle joko voimassaoleva opiskelijakortti tai Kelan tai työttömyyskassan päätös työttömyysturvan myöntämisestä. Opiskelijakortti tai työttömyyskassan päätös tulee toimittaa kunkin opetuskauden alettua.

Kulttuuri- ja liikuntasetelit
Kansalaisopistossa voi käyttää kulttuuri- ja liikuntaseteleitä seuraavien opetusalojen opintomaksuihin: musiikki, näyttämöilmaisu, tanssi, kuvataiteet, kädentaidot, liikunta ja jooga.
Setelit ovat henkilökohtaisia, joten niillä ei voi maksaa perheenjäsenten osallistumista.
Käyviä seteleitä ovat Smartum Oy:n liikuntaseteli tai kulttuuriseteli sekä Smartum Saldo (myös verkkomaksu), Edenred Oy:n virikeseteli tai mobiilimaksu sekä RJ-Kuntoiluseteli Oy:n Tyky-Kuntoseteli, Tyky-Kuntoseteli+, ePassi ja Eazybreak .
Mikäli setelillä maksettu opintoryhmä tai lyhytkurssi peruuntuu kansalaisopistosta johtuvasta syystä, voidaan opintomaksu palauttaa opiskelijalle tai siirtää jonkin toisen opintoryhmän opintomaksuun.
Kulttuuri- tai liikuntasetelillä ei voi suorittaa materiaalimaksuja.